A bőr megfelelő hidratálása fiatal korban a ráncok megelőzése, érettebb korban a meglévő ráncok csökkentése és a bőr rugalmasságának megőrzése, illetve a hatóanyagok könnyebb bejuttatása miatt fontos . A hidratálás során elősegítjük a víz megkötését a bőr szöveteiben, és megakadályozzuk annak eltávozását. A hidratáltságot segítik még a krémekben megtalálható zsíros hatóanyagok nagy része is, mivel a bőrön finom réteget képezve, megnehezítik a víz természetes párolgását.
A megfelelően hidratált bőr sokkal teltebb, ruganyosabb lesz, a ráncok kisimulnak, a barázdák mélysége látványosan csökken.
A bőr hidratálása mellet a szervezetnek folyamatos folyadékpótlásra van szüksége. Napi 2 liter cukormentes alacsony nátrium tartalmú ásványvíz, vagy gyümölcstea fogyasztása javasolt.
Hidratáló anyagok :
Hosszú-láncú hialuronsav: Biotechnológiailag előállított magas molekulasúlyú hidratáló magas nedvességmegkötő képességgel, finom réteget képez a bőr felszínén
Rövid-láncú hialuronsav: biotechnológiailag előállított alacsony molekula súlyú hidratáló, magas nedvességmegkötő képességgel, behatol a felhám mélyebb rétegeibe és láthatóan „kipárnázza” azt, kisimítja a bőrt és megvédi hidratáltságát
Atlanti-óceáni zöld alga: hosszan tartó hidratáló hatás
Japán vérfű: a sivatagi növény gyökér kivonata, mely Ázsiában és Ausztráliában honos és amely képes túlélni az extrém szárazságot is, gazdag káliumban, hidratál és megköti a nedvességet
Poliszacharid: Magas molekulasúlyú hidratáló, nedvességmegkötő és bőrkisimító hatás
Szorbitol: növényi alapú cukor alkotóelem vízmegkötő hidratáló tulajdonságokkal